CKV - culturele en kunstzinnige vorming

 

CKV is het vak voor kunstbeleving, verdieping en verbreding. Daarom bezoekt iedereen kunst en maakt daar een verslag van. Gebruik als voorbereiding de kjk- en luisterwijzers onderaan. Alle werk komt in een dossier. Volg de studiewijzer. De studiewijzer voor 5v volgt binnenkort.

 

Studiewijzer CKV 4h

 

Pensum 1

Download op magister>elo>opdrachten>ckv 4havo het dossier ckv. (in Word)

1.

Schrijf daarin een cultureel zelfportret van ongeveer één A4. 

Volg daarvoor de vragen in het dossier.

Lees van te voren het krantenartikel dat op mijn site staat. Binnenkort vind je alles op ckv.degoeje.nl

2.

Lees verder in het dossier…

Doe een onderzoekje naar iets waar je heen gaat voor een kunstbezoek (CAP1) en schrijf dit op. De vragen in het dossier beantwoord je, maar dat is een handvat voor het onderzoek. Dus wat je gevonden hebt op internet schrijf je op. Het is de voorbereiding voor het kunstbezoek.

Voer het kunstbezoek dat je door het onderzoek voorbereid hebt uit en maak een verslag.

3.

Doe nog een ander kunstbezoek, zonder onderzoek vooraf, mag ook in pensum 2.

4.

Zoek tien plaatjes van iets moois en lelijks en schrijf erbij waarom je het mooi of lelijk vindt. Steeds twee plaatjes van één soort, bijvoorbeeld een mooie en een lelijke stoel.

5.

Bekijk het filmpje op mijn site bij dans van Martha Graham. Het is een solo in moderne stijl. Zoek ook een danssolo op maar van klassiek ballet en beschrijf de verschillen.

6.

Maak een stop-motion film van één minuut. Zet het filmpje op youtube en stuur mij de link, of stuur het filmpje op een andere manier naar mij, bijv als bijlage bij de opdracht in magister.

Nu alles van pensum 1 er in staat het dossier op de peildatum uploaden naar magister, dan kan ik het nakijken.

 

Pensum 2

Ga verder met je dossier.

1.

Maak de architectuuropdracht: zoek huizen uit verschillende stijlperiodes zoals in de lijst op mijn site staat.

2.

Doe een onderzoekje naar iets waar je heen gaat voor een kunstbezoek (CAP3 of 4) en schrijf dit op. De vragen in het dossier beantwoord je, maar dat is een handvat voor het onderzoek. Dus wat je gevonden hebt op internet schrijf je op. Het is de voorbereiding voor het kunstbezoek.

Voer het kunstbezoek dat je door het onderzoek voorbereid hebt uit en maak een verslag.

3.

Doe nog een ander kunstbezoek, zonder onderzoek vooraf. Je moet 5 kunstbezoeken (cap’s) doen. Hoogstens 2 keer dezelfde kunstvorm.

4.

Doe de muziekopdracht bij de vijf filmpjes op mijn  site: bij elk filmpje beschrijf je de inhoud van elk shot en daarnaast beschrijf je waarom de gekozen shots het onderwerp illustreren. 

5.

Beeldende opdracht:

Kijk in de personeelskamer en kies één van de examenkunstwerken. Beschrijf de afbeelding aan de hand van het kleurgebruik, de compositie, dieptewerking, licht en donker, gebruikte techniek en jouw interpretatie van het onderwerp. Voeg een fotootje toe zodat ik weet over welke je het hebt.

6.

Lees je CZP nog een keer door en voeg nog wat regels toe over CKV in deze periode: het heeft iets veranderd en/of toegevoegd aan je kunstervaring, beschrijf dat.

 

Tot slot:

Bekijk je hele dossier, is alles in orde, de spelfouten eruit en goed gelay-out? Moet je nog iets toevoegen van je werk dat je gefotografeerd hebt? Sla alles goed op. Daarna uploaden naar Magister. Dan krijg je een cijfer voor dit vak.

 

 

 

Utrechtse Schouwburg

kaarten via Rein:

 • 12-9-17 Medea Toneelgroep amsterdam - uitverkocht
 • 12-10-17 Revolution starts now  - uitverkocht
 • 26-10-17 Vastgoed BV
 • 27-10-17 Voorstelling waarin hoplijk niets gebeurt
 • 2-11-17 Terror
 • 14-11-17 Dwang
 • 24-11-17 Welke show
 • 4-12-17 Brainwash
 • 11-12-17 Pogingen iets van het leven te maken
 • 2-2-18 King Lear
 • 7-2-18 Sleutelmoment
 • 12-5-18 Platonov